Maximum bedrijfsexpeditie naar (N)Iceland!

Photo of Corné Wielemaker

Corné Wielemaker

Digital Creative Director

Ik ben vorige week teruggekomen uit IJsland. IJsland? Ja cool man, IJsland! Op vakantie? Nee, op een bedrijfsexpeditie met mijn collega bikkels m/v van Maximum. 

Enige maanden geleden polste superwandelaar Mark van Buuren welke collega’s mee wilden op expeditie naar IJsland. Ondanks dat we dit soort expedities vaker hebben gedaan (we hebben een aantal keer gewandeld in de Sierra Nevada) blijf ik dit soort initiatieven heel bijzonder en heel erg Maximum vinden. Hoeveel bedrijven doen dit nou?

Na enkele niets aan de verbeelding over latende waarschuwingen per mail over de ontberingen van de expeditie, vond ik het geweldig om te zien dat desondanks liefst 16 collega’s tóch mee wilden.

Ondanks dat zo’n tocht best zwaar is en niet zonder risico’s, heb ik er vol gas van genoten. Wat een prachtig land! Loop je het ene moment in een licht glooiend lava landschap, even later stap je over fonky bobbels begroeid met mos dat zo dik is dat je er meteen je naar slaap hunkerende hoofd op wilt leggen. Of wat dacht je van de vreemd gekleurde sissende plekken waar het sulfiet en water je tegemoet sputteren? Die lucht van rotte eieren zit nog in m’n neus.

Maar goed, wat waanzinnig betoverend en uitdagend is de natuur daar!  Van een plaatselijke gids begreep ik dat de kaarten van IJsland nog ieder jaar flink aangepast moeten worden omdat er ieder jaar veel veranderingen zijn. Gletsjers die verschuiven. Rotsen die verdwijnen. Vulkanen die actief worden. In de zomer (nu) is het er rond de 8 tot 15 graden, in de winter veel kouder met een meter of 6 tot 10 sneeuw. Het is echt een land van extremen. 

Bij deze wil ik  onze expeditieleider en zeer gewaardeerde collega Mark van Buuren nog expliciet bedanken voor het in detail uitwerken van deze fantastische reis. Uren en uren voorbereiding heeft hij er aan gewijd om ervoor te zorgen dat we de juiste spullen bij ons hadden.

Mensen die deze tocht overwegen moeten zeker even een mailtje sturen. We hebben – mede door Mark’s voorbereiding – heel veel behulpzame informatie.

Tijdens de tocht heb ik zeker ook gedacht aan de collega’s die er niet bij waren. Helaas, want dit soort ervaringen wil je het liefst met al je collega’s beleven. Gelukkig hebben we voor hen een slordige 500 foto’s gemaakt en zullen we nog een avond organiseren waar we het allemaal nog eens een keer gaan beleven.

Mede hikers, bedankt voor de gezelligheid en IJsland…
We’ll meet again! Daar ben ik van overtuigd.
Photo of Corné Wielemaker

Corné Wielemaker

Digital Creative Director

Volgende artikel

Share this.

“Maximum bedrijfsexpeditie naar (N)Iceland!”

Kennismaken?

Bedankt voor je interesse in onze dienstverlening. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op. Je kunt ook een e-mail sturen naar enquiries@maximum.nl

Persoonlijke informatie

Opdrachtinformatie

Validatie

Wat ik nog wilde zeggen…

Heb je een vraag, suggestie, recept voor onze chef of gewoon een goed idee? We horen het graag! Vul onderstaande gegevens in of stuur een mailtje naar contact@maximum.nl

Persoonlijke informatie

Vraag / Suggestie / Idee / …

Validatie

Meld je hieronder aan voor de Maximum update!

We houden je vervolgens maandelijks op de hoogte van de laatste recruitment insights, trends, interessante cases en het reilen en zeilen binnen Maximum!

Persoonlijke informatie

Validatie

Waar kunnen we je mee helpen?

Klanten van Maximum zijn koning. Op het gebied van serviceverlening vinden we het belangrijk dat onze klanten op ieder moment om onze assistentie kunt vragen. Dat kan uiteraard direct via uw contactpersoon, of door onderstaand formulier in te vullen. Maar ook per mail (support@maximum.nl) of telefoon (+31 10 284 20 21) staan we voor u klaar!

Persoonlijke informatie

Hulpvraag

Validatie

Sluiten